[Nadal bladze i szukam ](Polnisch)

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Nadal błądzę i szukam
Konstantynie
Wiorst siedmiu nie mam
Haust powierza ledwo
chwytam

Wiem
Pognam na Bismarcka gore
Wianek tobie uplote
(choć nieudolnie)
najwyżej znajde Ersatz
Ten piękny wielo-Satz

Na kwiaty dmucham
Konwalii wianek dzis plotę
Bedac pod twoim płotem
A ty do mnie
Zarowno Panzerem jak i Faustem
Also Panzerfaustem
pewnie mnie potraktujesz

Jam jestem Walkirii młotem
I Sierpem
Sierpem i młotem
Sierpem z Sierpca
Mlotem z Katowic
To tez jest Witz

Moj Aniele z Grodna
Nie krzycz znowu
Ze jestes glodna
Wiem noc doprawdy chlodna
ale Bog ci da
Czego tylko zazadasz
Jeśli odpowiednio bedziesz postępowac
I uraze chowac

Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: [Nadal bladze i szukam ](Polnisch)

68 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
1
06.10.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige