Raz jeszcze Angielinie (Polnisch)

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Dedykacja: Angielinie Yarosh

"Pełno nas
A jakoby nikogo nie było"
Jedna mala diablica tak wiele ubyło

Moja choroba sieje nienawiść
I wasza zawisc
Przestańcie wiecznie morały mi prawic
Ty nigdy mnie nie uczyłaś
Ty zawsze po prostu bylas

***

Byłaś kiedy byłem na dnie
W marazmie
Źle z toba postąpiłem
Swój honor splugawilem

Nie zostawiliscie mnie mimo to diablico
Dziekuje nasza boznico!
Aniołem cb zowia

Tys upadły janioł
Nasz główny archaniol
Niech Twe krasne lico
świeci jak świeca w naszej kaplicy;)
albo jak aureola Bogurodzicy



Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: Raz jeszcze Angielinie (Polnisch)

20 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
30.09.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige