[Czekam na Ciebie w tym ukropie...] [Polnisch]

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Widmung AY
Motto
"splatam za wierszem wiersz jak wianek z rozmarynu
na głowę słodkiego kobolda, na głowę małego boga." K. I. Galczynski
_____________________________________
Czekam na Ciebie
w tym ukropie
Jest dzis co prawda chlodno
ale moj stan psychiczny...

Odwiedziłem już niejedno dno
Nakładam na siebie presje
chyba jest ona za duża
Na całe szczescie mam poezje
ona jest bez dna

Nikomu nie przeszkadzam
Nigdzie nie chadzam
Może spróbuję jak Ya-Rosch
moj klosz otworzyc
i cos dla siebie zrobic

Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: [Czekam na Ciebie w tym ukropie...] [Polnisch]

122 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
01.10.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige