Ruug Tuffels plattdeutsch

Ein Gedicht von Sabine Brauer
Ruug Tuffelkes mit Stipp in d´ Pann,
oh, wat mag´k dat geern.
Wi sitten all um Tafel to,
de Pann steiht up de Disk.
Tuffelpott futt tegenan,
dorbi gift denn noch Fisk.

De Tuffels mutt elk sülven pulen
un denn in d´Pann rin doon.
Dorna mutt Stipp verteidigt worden.
Hier geiht ja nix na Plaan.

Wattmal gift richtig Kriege,
um Tuffel un um Stipp.
De besünners grapsen kann,
de kriggt dat meeste mit!

12.2.1998 Sabine Brauer

Informationen zum Gedicht: Ruug Tuffels plattdeutsch

1.559 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
26.09.2011
Das Gedicht darf nur mit einer Erlaubnis des Autoren kopiert oder veröffentlicht werden. Jetzt Anfrage stellen.
Anzeige