En goode Raad

Ein Gedicht von Rolf Gerhard Grebener
Harr’n wi as Kinner uns mal biet Ohren,
gev dat en groten Stried,

dann harr uns Vader en goode Raad

un de weer immer gliek.


Van dit en bietje minner,

van dat en bietje mehr,

so´n bietje utgewoogen,

ov dat neet beter weer?


Van de Free ein bietje mehr

un dar för minner Stried,

mit mehr tosamenhollen,

kummt man maal so wied.


De anner war mehr günnen

un dar för minner Neid,

ik gloov, dann hest ok du,

an anner Glück din Freit.


In de Welt mehr Leevde

un wat minner Haat,

da för völ mehr Wahrheid

ik meen dat weer all wat.


En bietje minner Unrüst

un da för war mehr Ruh,

neet blot immer ik

Ok en bietje du.


Wes neet immer gliek so bang,

hepp doch en bietje Mood,

gah de immer driest d´r up an,

dann word besimmt ok good.


So lang as geiht schenk Blömen,

dat is en goode Raad,

bleihen de eerst up´t Karkhoff,

dann bleihen´s bestimmt to laat .

Rolf Grebener

Informationen zum Gedicht: En goode Raad

25 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
10.01.2023
Das Gedicht darf unter Angabe des Autoren (Rolf Gerhard Grebener) für private Zwecke frei verwendet werden. Hier kommerzielle Anfrage stellen.
Anzeige