Czara goryczy (Polnisch)

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Dziękuję Weroniko B.!
-------------------
Goryczy czary
Czar goryczy
Goryczy czart
Nie jest grzechu wart

Czara gorze nam
Gorze
Byegaycze!
Dokąd mamy pobiec?
Jam nie Michal Probierz
Jam ledwo mlynarz

"Na zarnach dni sie miele"
Tak, Jan Lechon
On nie pracowal w Miele
Ale czuc od niego wyrazne zaniepokojenie
Wyrazne zaniepokojenie

"Dno zycia sie wierci"
Nie mam wiertla
Nie jestem Beckham
Beck byl kein (c)HAM
UND BASTA!

"JEDNO WIEMY Tylko
Smierc chroni Od MILOSCI a MILOSC od SMIERCI"

Tchorz
Trzeba umiec zalatwic to po mesku
Czasem nie idzie po kolezensku
Najgorzej sie poddac
Grzechowi sie oddac!

Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: Czara goryczy (Polnisch)

55 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
22.09.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige