Strach (Polnisch)

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Bardzo się boję Pani, Pani W., jeżeli Pani to czyta, niech Pani wie, że chciałem być tylko miły
Daj mi odkupić swe winy
Wiem ze nie jestem bez winy
Przyjemność Pani sprawić chciałem
Życzenia dlatego napisałem

Strach mna zawladnal
Gniew niosacej zwyciestwo
Jej prawdziwe mestwo
Jej święte oblicze
Nie wiem czy nad moim grobem
ktoś zapali znicze
Bardzo się boję Pani gniewu
Na łaskawość liczę
Oszczędź Pani sługę swojego
niewiernego
Nic złego zrobić Pani nie chciałem
Chyba ze Pani uzna
ze złożenie życzeń
czyni mnie złym i podlym
Jeśli Pani tak każe
umrę nad Pani oltarzem

Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: Strach (Polnisch)

38 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
26.08.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige