S'Schbidzbuabalädale

Ein Gedicht von Hans Hartmut Dr. Karg
S'Schbidzbuabalädale

Als Bua war i doch bettlarm,
Bin zom Stadtdoar nausganga,
Em Windr z'kalt, em Soomr z'warm –
Schnooga muaß ma do fanga.

Em Doar a Lädle onderbrochd,
A Fro hodd Guadsala verkoffd,,
Isch jeden Dag do drinna g'hockd
Hab' an iar Fenschderle na'g'lopft.

Doch mei Geld hod faschd niamols g'langd,
Do hods miar hald a Gudsle g'schengd.
I hab iar midd am Lächle dangd,
Mein Gang zur Judagass heg'lengd.

Do war mei Schual, als gloi i war,
S'Schbidzbuabalädale gibd's nemmr,
Mei Grundschual, wo i vier Joar war,
Kennd o en Näarle koinr nemmr.

Dia Froo hab i em Oog bis heid,
Dia Gudsla miar hodd emmr g'schengd.
Verbei ganga am Doar dia Leid
Ond koinr mear ans Froole dengd.


©Hans Hartmut Karg
2020

*

Informationen zum Gedicht: S'Schbidzbuabalädale

124 mal gelesen
23.12.2020
Das Gedicht darf unter Angabe des Autoren (Hans Hartmut Dr. Karg) für private Zwecke frei verwendet werden. Hier kommerzielle Anfrage stellen.
Anzeige