"Proscie a bedzie Wam dane" (Polnisch)

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Dedykacja: WB, AY
"Proscie a bedzie Wam dane
Kolaczcie a otworza Wam"
Kolatam nadal

- Wera otworz do jasnej cholery
- Mam dość tej twojej calej afery
- Przychodze do Was z dobrym slowem
- Spierdalaj z tym swoim Parkinsonem
- Czy ty mnie sluchasz?
- Dlaczego obwiniasz mnie za wszystko

Nie wiem. Daj mi giezleczko
Nie chcę miec tego zalosnego ubioru
Tej porwanej koszuli
Chce miec twoj Knastumiform
Nadal o tym pamietam
Rowniez dlatego przez bagno się szwędam


Nie jestem jednak Rafael Nadal
Nie jadam Raffaello
Probuje byc jak Asasello
Ordnung muss sein!
Chcialbym caly ten świat
pokazać bez wad
Jednak nie jest to mozliwe, poniewaz sam w bagnie sie wije
Dajcie mi moje lilije
Dajcie mi chociaz jedna lilije
która jak waz sie nie wije

Boże daj mi normalny kontakt z Werą
Mea culpa
Mea culpa
Mea maxima culpa

Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: "Proscie a bedzie Wam dane" (Polnisch)

36 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
28.09.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige