Ojcze Nasz (Neue unoffizielle Fassung) (Polnisch)

Ein Gedicht von Der Tod ist ein Meis
Ojcze Nasz
Któryś jest w Niebie
Święć się imie twoje

Przybądź Weroniko nasza
Ty co ukarales Judasza
Przyjdź królestwo twoje

Niech jestestwo moje
Zmieni się
Muszę ściągnąć z siebie te skóry bawole

Jako w niebie tak i na ziemi
Chleba naszego powszedniego
Jakubowego
Daj nam dzisiaj

I odpuść nam nasze winy
Moje głównie
Jako i my
Ja również
Odpuszczamy naszym winowajcom

Ja juz odpuściłem
I nie wódz nas na pokuszenie
Nie pozwól abyśmy byli kuszeni przez Szatana
I daj nam Pana/Pania na ziemi
Abyśmy sami nie byli kuszeni

Daj nam także odbudować to cośmy zepsuli na ziemi
Sam Pan mówił To co złącze na ziemi będzie złączone w Niebie itd.

Ja też chcę odbudować do to rozłączyłem
Ale potrzebuje jakiegoś "mini-cudu"
bo aktualnie doszliśmy do granic absurdu
z Weronika i Jakubem
Naszym Wielkoludem

Tak mi dopomóż Bóg!
Amen

Der Tod ist ein Meister

Informationen zum Gedicht: Ojcze Nasz (Neue unoffizielle Fassung) (Polnisch)

92 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
31.08.2023
Das Gedicht darf weder kopiert noch veröffentlicht werden.
Anzeige