Corona-Urlaub

Ein Gedicht von Doris Christ
Corona geht merr uff de Keks,
drum bin ich dauerns unnerwegs.
Bretagne, Allgäu, Bodensee,
aa die Provence is wunnerschää;
an Ost- unn Nordsee, aa uff Sylt,
hab ich mei Reisesehnsuchd gschdilld.

Unn uff alle meine Reise
finn ich nix wie Leiche, Leiche...
Drum will ich eich jetzt offenbare:
Ich kenn aa ganz viel Kommissare!
Dupin, Korittkie, Klufti unn so weider,
aa Eberhofer unn Wallner sinn mei Begleider.

Unn sinn ehr nedd ganz unn gar behämmert,
is schbedschdens jetzt eich was gedämmert...
Ich bin nedd werklich fort gewese,
hab ganz viel Krimis bloß gelese,
aa viel Bicher aus de Palz
vun Geier, Schneider, Guthmann als.

So nemm Corona ich uffs Schippche,
schlaa de schlechde Laun e Schnippche.
Les ich uff meiner Couch e Buch,
do kummt kää Virus zu Besuch.
Unn drum mach ich merr's bequem
unn bleib werklich gern dehääm!

Informationen zum Gedicht: Corona-Urlaub

305 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
23.01.2022
Das Gedicht darf unter Angabe des Autoren (Doris Christ) für private Zwecke frei verwendet werden. Hier kommerzielle Anfrage stellen.
Anzeige