Heimatleev

Ein Gedicht von Rolf Grebener
De Frees, de baut de Dieken,
winnt Land of van dat Meer,
schafft de, de Diek to breken.
haalt he sük alles weer.
De Störm de drifft hum hoch,
den ollen blanken Hans
de Wellen maken dann
de reinste Düvelsdanz.
Se freten sük dör´t Diek,
rieten Locken wiet un groot,
un brengen in dat Land
verdarven not un dood.
Un immer geiht dör´t Land en beden
bewahr uns vör de Not,
bewahr uns vör´t verdarven,
bewahr uns vör de dood.
De Frees, de baut dat al weer up,
nicks kann hum hier verdrieven,
de leevde tau sien Heimat is´t,
de hum mahnt to blieven.

Rolf Grebener

Informationen zum Gedicht: Heimatleev

1.610 mal gelesen
10.01.2012
Das Gedicht darf nur mit einer Erlaubnis des Autoren kopiert oder veröffentlicht werden. Jetzt Anfrage stellen.
Anzeige