Freesenleed

Ein Gedicht von Rolf Gerhard Grebener
Melodie: Wir sind Ostfriesen Kinder

Wi sünd de Freesenkinner un hem immer Moot.
Wi läben nett as Annern, van Wittstut un van Brot.
Rug Tuffels un en Rollmops, de laten wi neet stahn
Un achteran en Köppke Tee, denn kannt wär wieder gaan.

Schlachtswin in´t Huck, Melkkoh up´t Weid,
elk deit sin Arbeit, so good as dat geiht

Wi äten smörgens Melkzoop un sabens Karmelkbree,
un smittags gift dat Grönkohl un snamittags gift dat Tee.
Tee könnt wi immer drinken, to jede Stünn un Tied
un smörgens wenn wi upstahn, dann ist all weer so wiet.

Schlachtswin in´t Huck, Melkkoh up´t Weid,
elk deit sin Arbeit , so good as dat geiht.

Dor quem enmol en Minke vant Grootstadt in uns Land.
De kunn bi uns bekieken, wat allen hier bekannt.
De Murt, de kreeg de Schnut vörweg un wur in´t Speckfaat haun.
Do kunn de Minske ut de Stadt, dat Schlacht fest hier bestau´n

Schlachtswin in´t Huck, Melkkoh up´t Weid,
elk deit sin Arbeit , so good as dat geiht

Wi sünd de Freesenkinner, fak givt dat wat do fiern,
wenn hier een lüttje Kind upsteiht, dann blivt de Arbeit lierg´n.
de lekker Brannwien mit Rosinen, de laten wie neet stahn,
wie trinken up dat neeje Leben, un dann kannt wieder gaan.

Schlachtswin in´t Huck, Melkkoh up´t Weid,
elk deit sin Arbeit , so good as dat geiht.

Siegfried Terviel/Rolf Grebener

Informationen zum Gedicht: Freesenleed

38 mal gelesen
(Es hat bisher keiner das Gedicht bewertet)
-
10.01.2023
Das Gedicht darf unter Angabe des Autoren (Rolf Gerhard Grebener) für private Zwecke frei verwendet werden. Hier kommerzielle Anfrage stellen.
Anzeige