Freesenkinner

Ein Gedicht von Rolf Grebener
Aus Freude an unserer schönen Ostfriesischen Heimat entstand aus überliefertem und neuem Text ein neues Lied.
Melodie: Geh aus mein Herz und suche Freud

Wi fohrn dört Land word grönt un bleiht
un elk van uns hett grode Freid
an all de bunten Klören.
Kiek di de Boom un Busken an
wat man hast neet begriepen kann
wo kannt woll all gebören, wo kannt woll all gebören

De Blömen bleihn, dat is en Pracht
un Vögels singt bit in de Nacht
dat Gras dat warst nu feller
de Storkeblöm, de Botterblöm
de maken disse dunkelgrön
mit farbig Klacksen heller, mit farbig Klacksen heller

De Swalvkes seilen dör de Wind
un Lüntjes överall man find
sünt alltied an spektakeln.
Up´t Messbüllt steiht de Hahn un kreit
weil he sük an sin Hohner freit,
de Eier leg´n un kakeln, de Eier leg´n un kakeln

De Beesten hem en Biers in Steert
un ok dat grode slanke Perd
fangt an tau galopperen.
De Swin un Keuje kann man hörn
wi Minsken könnt en hel büllt leern
van´t Bliedskup van de Deeren, van´t Blieskup van de Deeren

De Herrgott hollt uns in de Hand
beword und segend dat Plattdüsch Land
mit aal sin Freesenkinner.
Wenn du mi brukst bün ick bi di,
wenn ick di bruk, büst du bi mi,
macht aal Tied so blieven, macht aal Tied so blieven.

Rolf Grebener

Informationen zum Gedicht: Freesenkinner

2.866 mal gelesen
09.12.2011
Das Gedicht darf nur mit einer Erlaubnis des Autoren kopiert oder veröffentlicht werden. Jetzt Anfrage stellen.
Anzeige